lørdag 30. november 2013

Velkommen vakre desember!

Så er den like om hjørnet... herlige og koselige DESEMBER som jeg har ventet så på...Nytt for året er en koselig liten papirstjerne i kjøkkenvinduet...det er noe med litt lys i vinduene når mørket faller så tidlig på som det gjør her nå. Denne er fra Home & Cottage.
Den vesle lysestaken her "moserte"jeg i fjor, syntes den var like fin i år jeg, så mosen kan faktisk holde lenge. Samme med stjernen over komfyren...like fin den også. Har hatt disse tingene stående på loftet,hvor det er mørkt og kjølig, kanskje det er grunnen:)

Mest grønt og hvitt på kjøkkenet nå.....og det er en kombinasjon jeg er blitt veldig svak for...
 og sammen med naturmatrialer som brunt og treverk i denne patinaen..ja da er jeg ikke vanskelig å be:)




 Fortsatt fredelig og fin helg alle sammen, her skal vi på pinnekjøttaften med gode venner...en herlig tradisjon før jul dette :) I morgen er jeg tilbake med en hjemmelaget adventlysestake:)
                        VARM KLEM VIBEKE

torsdag 28. november 2013

Norsk og bitte litt fransk rød jul....

Et lite stykke fransk gammel lin i juledrakt...Med en liten furukvist ,noen røde små bær,hamptråd og en neverstjerne,blir det til den enkleste & lekkereste bordpynt til julebordet.


Med en sort penn kan man fint skrive på never - fin å bruke som bordkort dette :) Stjernene kommer fra Kremmerhuset og er kjøpt i fjor.


Dere vet jo alle hvor glad jeg er i gamle bokser og i det siste har jeg kommet over to nydelige julebokser..
Så sjarmerende med sin slitte rustikke stil og herlig dekor.
De har nok vært flittig besøkt gjennom tiden.....her er det noen som har kosa seg,hi,hi.....


Snart mine venner..... kan vi ta imot DESEMBER med store åpne armer:) Riktig god helg til alle dere gode der ute :)
                   snart...DESEMBERKLEM FRA VIBEKE

onsdag 27. november 2013

MYK& GOD julestrikk

Jeg ELSKER strikkede votter..de er som små kunstverk for meg de.Med årene har jeg fått meg et lite "lager"..er tilogmed blitt så "jålete"at jeg har votter til flere årstider nå..,ho,ho og for ikke så lenge siden fant jeg disse vakre vottene i Dovremønster på en strikkeutstilling...Ja jeg var helt fortapt både mønster og farger sa JUL til meg..

Skjønne detaljer...er det rart jeg MÅTTE ha de :)

 Så er det litt av mitt røde og hvite "julestrikk" ..som brukes flittig gjennom november og desember måned:)
og som dere vet er det ikke jeg som strikker dette...neida jeg har jo verdens snilleste svigermor som elsker å strikke ...så det hun som tar seg av det :) Ja jeg vet jeg er super HELDIG !
Håper alle har deilige siste november dager....nå begynner det jammen å nærme seg favoritt måneden min
DESEMBER....ÅH! som vi skal koooose "vårs", som vi sier her Porsgrunn :)

                          GOD & VARM KLEM FRA VIBEKE

mandag 25. november 2013

Takknemlighet i hjertet!

Så var årets juleutstilling over for i år og igjen sitter jeg med TAKKNEMLIGHET i hjertet..for så mange skjønne,gode og positive mennesker man møter på en slik dag er bare en heeelt fantastisk opplevelse. Litt rar og tom følelse når noe er over som dette , man har jo jobbet noen måneder for å få det til. Så i går kveld tenkte jeg..."ja hva skal du finne på fremover nå da tro?"Tok ikke lang tid før jeg fant svaret... HALLO!!! Nå begynner jo den mest kreative og kosligste måneden av de alle snart...helt umulig å IKKE klare å finne på noe å gjøre fremover da :)) Ei av de gode og skjønne jentene som var innom i går hadde laget det skjønneste hjerte til meg ...Med en like skjønn hilsen på.."Takk for at du gir så mange hverdagsglede" . Varm i hjertet og tårer i øyekroken kom da....TUSEN TAKK Lisbeth..DU er bare fantastisk GOD!
Har du sett så skjønt da ? Hvitt og tovet..og med vinterpynt skal det få henge på veggen å GLEDE meg langt inn i desember....:)

 Snøbær, lerkekvister (som faktisk var veldig populært i går...:) og granbar...vakkert synes jeg :)


 Vakreste juleblomsten jeg vet om er HVITE AMARYLLIS og her står de bare å viser seg på det vakreste..
 I en gammel brødboks fra "Gammel Kjærlighet". Sjoukje og Thalita sto også her i går med gamle skatter og nydelig bakeverk.Utrolig koselig å samarbeide med de to flotte jentene:)
Ikke mange bilder jeg rakk å ta under utstillingen i går , jeg hadde jo noen herlige folk å ta meg av :))))
Men Thalita fikk vi knipset der hun sto å skinte så blid mot alle som kom :) Ei flott og veldig flink jente som kan bake all verdens deiligste kaker:)

Ny uke nå alle sammen...og jeg vet hva jeg har å gjøre...
bli ferdig med husets julekalender...:)
KLEM VIBEKE


lørdag 23. november 2013

VELKOMMEN TIL JULEUTSTILLING 2013

Så er vi KLARE for årets JULEUTSTILLING her i RAVNEVEIEN 13 i Porsgrunn...både utvendig og innvendig er vi så klare som vi kan bli, til å ta imot folket i morgen :)
Som vanlig koooser jeg meg med å lage rammen rundt, så velkommen inn til årets første titt.......

Her finnes det over 60 malerier å velge i nå......synes jeg har et bra utvalg i år :)



Så gjenstår det bare å si...
VELKOMMEN ALLE SAMMEN!
Søndag. 24 nov . fra kl 12-15!
KLEM VBEKE 


torsdag 21. november 2013

Hjemmelaget jul

I månedens utgave av "Magasinet "(Bamble,Notodden og Øvre Eiker ) skriver jeg og viser bilder av hjemmesydde julestrømper og husets julekalender.Her kommer en smakebit fra magasinet og orginal bildene bak reportasjen!
En hjemmelaget adventstake er også tatt med...Alt av gjenbruk og naturmateriale:)
Her byr jeg på de "orntlige" bildene fra adventskalenderen vår,som består av en gammel rekved planke.Den pynter jeg med små bambier med jentene våres navn på og små juleornamenter, alt er festet med kitt slik at dette tas lett av når kalenderen pakkes ned....Det som er litt kjekt da er at planken kan brukes til andre ting :)
Å jada....her i huset har tilogmed bikkja sin egen julekalender......Opphenget til hans kalender er en slik man hadde over nakken å bærte vannspann med..Fant den hos Skrot Tor og tenkte den kan vel brukes til mangt...ikke visste jeg det skulle bli opphenget til en julekalender...og da til en hund:)
 Stjerne papiret er fra Søstrene Grene og gråpapir med mønster er fra Home & Cottage.
Er langt fra ferdig med gavene til årets kalender ...har hatt fokus på noe helt annet en god stund nå....Så neste uke DA må den ferdigstilles :)
Så var det julestrømpene da...både til to og firebeinte.....:)
Skal si det var herrrlige lukter inni her.....og lenge etter strømpa var tom måtte det letes enda litt til....det kunne jo hende det dukket opp en liten gobit til....:)


 Det var virkelig gøy å sy disse strømpene av ullstoff, dekoren er i grov filt som jeg har brodert. Litt vanskelig var det å brodere pent på slikt stoff,men det hele ga strømpene et rustikk preg :)
Det pusles og ordnes litt her nå, en av de siste tingene jeg har gjort nå er å brenne mandler..
 I disse posene skuler det seg skummelt gode brente mandler....og det kan hver og en som kommer til søndag få kjøpe med seg hjem :)


Så er det snart helg og neste gang jeg er innom
kommer det bilder fra årets juleutstilling, som nå snart er helt KLAR
til å ta imot glade og juleklare folk på søndag.....GLEDER MEG!!

Vi ses !KLEM VIBEKE