tirsdag 10. februar 2015

Creme de la Creme !


Dere vet jo hvor godt jeg liker hvitt....men hvitt er ikke bare hvitt bestandig...har jeg ofte sagt... for jeg liker godt når hvitt møter kremhvitt, gulhvit...osv...:) Slik som jeg har laget til her på den gamle grå kommoden :) Vet vi var her i forrige innlegg også....hi,hi...men er bare blitt så glad i denne kroken.... hvor man bare VIL være kreativ :))) Blir ikke siste gangen heller skjønner dere...:)

 Gammel stentøy som har fått en slik patina....er jeg meget svak for...jo mer patina...jo bedre :)
 Men hva er det som dukker opp her da...? En gammel liten meterstokk,hi,hi....syntes den var bare så skjønn og liten og måtte ha den med fra helgens brukt og Antikkmesse. Merkelig hva man faller for....men denne sjarmerte meg akkurat da...:)



 Her er også noen gamle franske treklyper...Det er nok treverket som jeg liker så godt i begge disse gjenstandene...gammelt og forteller en historie....Det vakreste som finnes synes jeg :)


Til helgen er det fastelaven så derfor byr jeg på en aldeles flott bolleoppskrift...og for første gang har jeg byttet ut vanlig melange med Ekte smør......resultatet ble FANTASTISK...så det er klart man må dele med alle dere fine der ute :

                                   
                                        HVETEBOLLER / KANELSTENGER
                                                                   (30 stk )

                                                           150 gram ekte smør
                                                                7 dl lett melk
                                                      50 g gjær for søte deiger
                                                                 2 dl sukker
                                                                2 ts Kardemomme
                                                                Ca 1 kg hvetemel
 Heves først i ca 30 min, etter elting ca 40-45 min. Stekes på 200 grader i 8-10 min.

Til kanelstenger smeltes det smør(ekte smør) sukker og kanel i en kasserolle og smøres på rett før steking......Disse vil GARANTERT smelt på tunga folkens !


                                   KLEMMER VIBEKE

10 kommentarer:

  1. Så flott hos deg!
    Jeg er også svak for hvitt, gammelt stentøy og ting og tang som har sjel og forteller en historie;)
    Fine kvelden til deg!

    SvarSlett
  2. Beautiful. as always.
    blessings
    barb

    SvarSlett
  3. Jeg får seriøst aldri nok av dine vakre bilder :-) De er til stor inspirasjon og glede :-) Når det kommer til smør vs. margarin, så var jeg helt sjokkert den gangen jeg oppdaget av mannen min ikke visste forskjell på margarin og smør. Men så er jo jeg vokst opp på gård da og der var margarin bannlyst :-) Forsatt fin uke til deg.

    SvarSlett
  4. This is all so pretty, Vibeke...I love the hardanger pieces...

    SvarSlett
  5. was looking for something on the internet and discovered your blog........just beautiful!

    SvarSlett
  6. So pretty. Those rolls look amazing.

    SvarSlett
  7. Mmmmmmm.....det høres deilig ut med de bollene...! Apropos bollene med kanel og sukker... Du har ikke tilfeldigvis oppskriften på Bøck's smørkaker....? Ha en fortsatt fin kveld! :-)

    SvarSlett
  8. Nei det har jeg dessverre ikke Ninni...men jeg smakte de i sommer og smaken på disse jeg laget i helgen er jammen ikke så verst i forhold:) Når jeg drev butikk i Brevik hendte det at Galleri Bøck hadde laget disse deilige smørkakene....og da måtte jeg bare få med meg et par....uforglemmelig for mange disse kakene:)

    SvarSlett
  9. Nydelig! Du har satt de vakre detaljene så fint sammen...skjønne fargetoner! Takk for oppskriften, den skal prøves!

    Ha en fin kveld og en riktig god helg, Vibeke!
    Klem fra Jorunn

    SvarSlett