torsdag 1. august 2019

Drømmetur til England !

Endelig skulle et ønske jeg har hatt gjennom livet bli oppfyllt , en tur til Englands landsbygd ! Ord som VAKKERT, SPEKTAKULÆRT, MAGISK  og FANTASTISK er ord som vil gå igjen i dette innlegget og jeg ønsker deg velkommen til vår reise gjennom historiske plasser fra England ! Castle Combe var vår første stopp og et reisemål vi hadde gledet oss skikkelig til .
For å komme ned til byen kjører man gjennom smale veier i tett vegetasjon og naturen er nesten litt trollsk med sine tykke, krokete stammer...Plutselig åpenbarer det seg en liten , sjarmerende landsby...hvor tiden virker til å stått stille i flere hundre år...og man blir bare ydmyk og rørt av hvor utrolig vakker denne byen er holdt helt siden 1200- tallet .

 På torget har det foregått handel helt fra 1400 - tallet og fortsatt er det aktivitet her i visse helger.


 Vakre hager som er frodige og meget velholdt var også en fryd å se.
 Masse, MASSE historie sitter i disse gamle kirkeveggene og benken har sikkert opplevd litt den også :)

 Lokale blomster pryder et av kirkevinduene...bare så enkelt og nydelig !

 Nydelige detaljer overalt og dere kan tro kamera gikk varmt :) Her legger jeg også merke til den vakre grønnfargen som dukker opp på dører , porter og andre detaljer for første gang, Costwold Green heter den og den skal vi få se mye av i disse dagene . Et lite sjarmernde  orangeri…..så herlig og frodig !Blir aldri lei av denne utsikten......


 og heller ikke denne......

 Klart vi måtte ta en selfie med litt dårlig kvalitet på mobilen...men moro å ha :)

 BIBURY, nok en fantastisk liten by i Costwold   . Vi ankom samtidig med en haug av andre turister,  spesielt av det japanske slaget :) De var også tydelig imponert over dette stedet som er kåret til Englands vakreste byer.


 Vakre roser og disse murbygningene....kan nesten ikke bli vakrere spør du meg.
 Hvem vil vel ikke bo i en slik cottage ?


 Denne gaten har historie helt siden 1700 tallet og er så utrolig flott...Jeg spurte en hyggelig dame hvordan det var å bo i disse husene og hun elsket det kunne hun fortelle...selv med en flom av turisme gjennom hele året..
 akkurat som dette :)))Den store kunstneren ,William Morris har levd her og har uttalt at dette er Englands vakreste landsby ...noe jeg kan si meg veldig enig i . Bak den vakre svanen her ser vi bygningen som heter William Morris bed & breakfast. Mulig vi må prøve ut det en gang...for her har jeg virkelig lyst å dra tilbake en vakker dag.

 Vi hadde en stopp i byen BURFORD , masse hyggelige butikker i skjønne bygninger og vi var innom en hyggelig antikkbutikk. En gammel engelsk lesebok for barn måtte bli med hjem ….nydelig illustrert selfølgelig .
 Også var det disse fantastiske jordene "FIELDS OF GOLD" med endeløse åkere i varme nyanser....
Ja, de gjorde virkelig inntrykk og man fikk bare lyst til å finne fram malepenselen å male det vakre landskapet.


 Et bitte lite stopp i BLOCKLEY, ble det også. Veldig koselig med gamle murhus tett i tett og en nydelig gammel kirke i sentrum.

BROADWAY, hadde vi gledet oss til å besøke. En nydelig by med mange hyggelige butikker og spisesteder.


Hvem vil vel ikke inn her...? Så innbydende og disse skjønne butikkvinduene da..:) Det ble litt shopping og flott keramikk ble kjøpt hos Maggie Maggs i denne handlegaten.

 Skjønner vel at jeg ikke kunne motstå denne keramikken ? Honningen er fra Bibury og er kjent for sine spesielle gode smak.

 WINCHESTER , en gammel by med masse historie. Her fikk vi smake på "verdens beste pizza "som kan anbefales på det sterkeste. Heldige oss fikk faktisk muligheten til å smake denne to ganger under denne turen, for samme restaurant dukket opp i Canterbury. Restauranten ser du over her.

 En storslått katedral med en nydelig park rundt. Det var et populært område med gangvei langs elva.

ARUNDEL ,en fantastisk by med utrolig mye å se på. Her måtte vi bare velge og valget falt på å bruke tiden vår på antikkbutikker og lunsj i parken. Det var mye turisme her denne dagen og jeg skjønner godt at mange vil besøke dette stedet. Så sjarmerende !Slottet er en av hovedattraksjonene her og er enormt stort og flott. Håper på å få muligheten til å besøke det engang !


 Her ligger den fineste antikkbutikken jeg noen sinne har besøkt, hos Spencer Swaffer ! Man ble bare stum av beundring over alt det vakre som var der inne og i tillegg hadde de en kreativ og inspirerende  hage. ja, snakk om gjennomført..
Åååååå,for en drøm av en hage !!!
Vil ha....ALLE SAMMEN !
Helledussen da !

Dere skjønner meg sikkert nå....bare sååååå fantastisk smakfullt fremstillt . Men dessverre var ikke prisene for min lommebok og jeg kunne faktisk se noen skatter her som også jeg har hatt i butikken min...bare hos meg kunne man få kjøpt de MYE billigere :)

Det var et sånt sted men gikk ut med hodepine etter alle intrykkene :))) Under her en skikkelig engelsk koselig butikk. Syntes det var så herlig utenfor her..og engelsk te er bare såååå utrolig godt. Jeg kjøpte med meg litt hjem og nyter stadig en kopp .

RYE , en vakker by vi hadde sett oss ut og  som vi gledet oss til å besøke. En nydelig gate som heter Mermaid street sto spesielt på ønskelisten...


Og vi ble ikke skuffet ! Ufattelig sjarmerende, nydelig og urørt....Vi fikk betraktet den både på dag og kveldstid...for en magisk plass!! Elsk på denne porten, både form og farge var aldeles nydelig her. Dessverre fikk vi ikke vært inni denne drømmebutikken som holdt stengt når vi var der....

 Ja takk !! kunne hatt de alle sammen :))) Litt mere vindushopping….Sjekk bordet !! Ja takk, til det også :) CANTERBURY, også en gammel, vakker by med mye historie. Vi fikk oss en guidet tur i båt her og fikk betraktet litt av deler av byen på denne måten også.


 Den guidede turen gikk under disse byggingene som var Canterburys eldste vertshus.


VAKKERT !!

Her er guiden som tok oss gjennom disse skjønne omgivelsene...og det var her vi fant ut at vi faktisk skulle få smake verdens beste pizza igjen...:) Vi så skiltet på veggen og turen gikk dit denne kvelden..og vi ble ikke skuffet denne gangen heller :) Pizza Express kan virkelig anbefales !!


 Et annet sted i denne vakre byen er parken her som er et populært samlingsted. Og det er heller ikke vanskelig å forstå.....fanatstisk flora mot disse husene her..(tror jeg har over 100 bilder bare fra denne plassen...)

 Katedralen var under oppussing men vi fikk betraktet den godt for det. Virkelig storslått ! Og på kvelden hadde vi booket oss inn på hotellet som lå like ved, Canterbury Cathedral Lodge .Kunne ikke klage på verken rommet eller denne utsikten !
 WOW!! Fantastisk arkitektur......


Skulptur utenfor hotellet...fascinerende !!
 Jeg ønsker meg en matbutikk av dette slaget jeg..hvor man kan kjøpe blomster og gavepapir i samme butikk ! Slikt kan engelskmennene. Dette er i Mark & Spencer i  BATH

 Denne dagen hadde vi striregn og det ble derfor ingen lang visitt her i denne vakre byen. Men den vakre katedralen måtte vi innom , selv om den også var under renovering.


 Et bilde tatt under paraplyen mot disse flotte omgivelsene. En by full av liv, flott arkitektur ,shopping og koselige restauranter...Her fikk man alt !


 LOWER SLAUGTER , ååååååå så vakkert igjen og stemningen man fikk her var bare så fredelig og behagelig.....og fantastisk skjønn.
 Hunder er engelskmennene glad i , og vi hilste på maange :)) Hundegærne som vi er :)
 Helledussen...blir lissom ikke kosligere enn dette...:)

GOLD HILL i SHAFTESBURY, jeg hadde drømt om å se denne plassen live engang...og nå har heldige meg fått oppfylt et ønske ! Selv om været ikke var med oss denne dagen fikk vi et nydelig inntrykk . 

 Var også spent på om jeg klarte å gå i denne bakken som er meget bratt,  men det gikk som en drøm i slike omgivelser...verre var det ned bakken med mitt dårlige kne.. Tenk for en historie som sitter i dette miljøet...og i et museum på toppen av bakken kan du få svar på mye av det man lurer på. Åh ! Fantastisk utsikt og på en go væresdag kan du betrakte grønne åser bak de fantastiske bygningene.


 På toppen av gaten spiste vi på en hyggelig restaurant og vi fikk smake en aldeles nydelig chiabatta med kylling og bacon. Så der satt vi og koste oss og ventet på at været skulle lette...og det gjorde det litt slik at vi fikk tatt noen fine bilder av mitt drømmested.

STONEHENGE , for en spektakulær plass !!

 Så glad for å få sett denne plassen som bære på mye historie og mystikk....Ingen har noen helt forklaring på hva dette er og hvorfor de bygde det.....Men vakkert og spennende er det !!

 CHILHAM, en bitte liten sjarmerende plass hvor tiden har stått stille. Denne morgenen var det bare små fuglene som kvitret og alt var bare så stille og fredelig, og vi kunne gå i fred og ro å betrakte omgivelsene.


 En liten sjarmerende butikk lå her og jeg fikk kjøpt noen gamle søte vintagebøker . Nytt en kopp engelsk te også.....


 Mens man betraktet  disse flotte omgivelsene.

Treet er som dere ser her er over 300 år, men i en storm i 1987 knakk det...Fascinerende stamme og fint at de har prøvd å bevare det på denne måten.
Fantastisk idyllisk !


Turen ga oss utrolig mye minner og vi kunne glatt vært der mye lengre..så som dere sikkert skjønner ,tror jeg ikke dette blir siste gang vi er i dette fantastiske landet som har så mye historie å by på. Reiseruten var kanskje noe optimistisk og vi tenkte nok at vi ikke ville rekke gjennom alle disse stedene ,men det gjorde vi.. Og jeg må jo bare opplyse at vi er morgenfugler begge to slik at vi alltid var tidlig ute for å få mest mulig ut av dagen. Vi kunne heller ikke oppholde oss så lenge på hver enkelt plass men vi er veldig fornøyd med de inntrykkene vi fikk med oss . 

Inspirasjon til alle disse stedene vi besøkte har vi fått fra bøker som vi har lånt på biblioteket , tips fra folk som har mye kunnskap om disse stedene og bilder vi har funnet på Instagram. Det har tatt oss litt tid og vi ønsket å vite litt om stedene vi besøkte..det gjorde det ekstra spennende når vi ankom reisemålene våre. Og som tidligere nevnt, vi ble ikke skuffet..heller tvert imot ! Nå ønsker jeg bare å vite mer om stedene vi har besøkt. Vi tok fly fra Oslo Lufthavn til Stansted utenfor London . Ved flyplassen kan man leie bil og det ønsket vi å benyttes oss av på denne turen, slik at vi kunne komme tett på stedene vi ønsket å se. Litt uvant var det å kjøre på venstre siden og trafikken var litt tøff å kjøre i på motorveiene syntes vi..så vi likte oss best på landeveiene hvor det gikk litt roligere for seg og man kunne få mere ut av landskapet.

Området Sør- England og Costwolds området  kan anbefales på det sterkeste og du vil sitte igjen med minner om  frodige åser, smale overgrodde veier som snirkler seg gjennom sjarmerende ,vakre små gamle byer bevart etter beste evne...Ja ,jeg føler meg RIK på disse opplevelsene og håper så inderlig at turen vil gå til England igjen.


                                      KLEM VIBEKE  

15 kommentarer:

 1. Draga Vibeke,
  Atat de minunat ai prezentat calatoria in imagini si cuvinte, incat imi face impresia ca am vizitat impreuna cu tine totul!
  Ma bucur pentru dorinta ta indepinita, aceasta tara cu minunatiile ei naturale, cu traditiile specifice, merita vizitata.
  Va imbratisez cu drag, Mia

  SvarSlett
 2. Thanks for all photos. I love England. A great traveling.

  SvarSlett
 3. Merci pour ce superbe voyage, photos magnifiques !!!!

  SvarSlett
 4. A wonderful journey and beautiful photos.
  I was in UK ten years ago and I have great memories.
  Have a lovely Sunday. Hugs and greetings. Anita

  SvarSlett
 5. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 6. For et flott innlegg Vibeke! Cotswolds er et nydelig område. MVH Henriette Danielsen på VisitBritain (.no)

  SvarSlett
 7. Beautiful! Thank you for taking us along!

  SvarSlett
 8. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

  photorealistic architectural rendering | architectural visualization
  3d renderings uk | 3d rendering services
  3d architectural rendering

  SvarSlett
 9. What beautiful photos. Your trip sounds amazing. I love that green too.

  SvarSlett
 10. gilapoker

  Gilapoker menjadi pilihan situs daftar dan login akun poker online dari Agen Poker IDN paling aman terpercaya di Indonesia. Semua jenis permainan Kartu Judi Online ada di Gila Poker seperti Capsasusun, Poker Online, Domino QQ, Ceme Keliling, Blackjack, Super Ten Card, Samgong,dsb

  SvarSlett
 11. Hallo guys..!
  Mau main game dengan gampang dan murah,
  Cukup dengan 1 user ID saja lho, kalian bisa bermain game dengan hadiah yang lumayan besar.
  Mainkan Slot Online, Togel Online, Fishing & Live Casino
  Situs Nada4D juga menyiapkan jackpot yang besar juga tentunya.
  Untuk tipe pasarannya bisa liat di bawah ini ya.
  - Pasaran Malaysia
  - Pasaran Macau
  - Pasaran Hongkong
  - Pasaran Sidney
  - Pasaran Singapore
  - Pasaran Singapore 45
  - Pasaran Qatar
  - Pasaran Malaysia Siang
  - Pasaran HK Singa
  - dan Pasaran Geylang

  Minimal Betting Togel 500 Rupiah.

  Tersedia Promo :
  - FREEBET/FREECHIPS SETIAP BULAN KEPADA RATUSAN MEMBER [ DEPOSIT / NON DEPOSIT ]
  - Bonus New Member 30%
  - CashBack Kekalahan Live Casino Up To 10%
  - Bonus TurnOver Slot & Tempat Ikan Up To 0.8%
  - Promo Menarik Setiap Bulannya
  - Diskon Togel Terbesar [ 4D : 66% , 3D : 59% , 2D : 29% ] Bebas Invest
  - Tersedia Grup Lomba Togel

  Contact :
  Line : Nada4D
  Whatsapp : +855975609445
  Link : Nada4D . Online
  Link IP : 128.199.250.188
  Fanspage : https://www.facebook.com/Nada4DOfficial/

  Menang Berapapun Pasti Kami Bayar Langsung !!!

  SvarSlett