fredag 19. juni 2015

Urter i gammel gjenbruk !

Nå er virkelig urte sesongen
i gang...og jeg planter
gjerne noen urter i kasser
men helst liker jeg mine urteplanter
i GAMMELT GJENBRUK !
Her på mitt gamle "vaskekjellerbord"....(fant det i en gammel vaskekjeller og alle lo av meg når jeg sa at dette ville jeg ha..:) står gamle tinnbokser , gamle skuffer og vakre vaskevannsfat fulle av de frodigste duftende urter . Jeg bruker mye urter i sommermaten så derfor liker jeg å ha de tilgjengelig her på verandaen.
 

Lille persille....som smaker nyyydelig på ovnebakte poteter til grillmaten !

Gamle plantefrø kartonger fra USA...disse var også i den vakre pakken fra Linda. Blir alltid så glad når jeg får pynte opp med disse tingene fra henne.
 Fersk gressløk i eggerøre til sommerfrokosten er noe vi MÅ ha....:)Et koselig barndomsminne jeg har er at jeg syntes det var stas å få være den som skulle ut å hente gressløk til mammas deilige eggerøre . Jentene mine har også gjennom tiden vært på samme oppdrag som meg .. Når de var små syntes de det var stas de også :) Små gleder vettu :)
Når urtene skal vannes settes de på gresset slik at ikke bokser og annet treverk skal bli ødelagt. Basilikumen er veldig skjør og må passes på , så den settes gjerne under tak slik at den ikke blir utsatt for vind og regn. Av denne urten lagde jeg den herligeste pestoen av i fjor. Det skal garantert prøves i år også :)

Gleder meg til å se hva jeg kan få til i orangeriet mitt i fremtiden også...der tror jeg nok både urter..og denne dama kommer til å trives :)
KLEM VIBEKE 

4 kommentarer:

 1. Hihi...jeg plantet ut Basilikumen min i urtekassene mine og den varte ikke lenge der!!!! Man lærer så lenge man lever - med årets vær denne våren er det i grunnen merkelig at noe som helst har overlevd ;)
  Nydelige bilder som alltid og bordet var bare perfekt!!!
  God helg!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 2. Så mange deilige urter du har. Og de gjør seg jo ekstra godt i de forskjellige gamle beholderene du har. Det var jammen en god ide, som jeg tror jeg skal stjele. Mine står foreløpig bare i plastpotter. Men når jeg får priklet de og satt en plante i hver skal jeg da jammen finne fram noe mer dekorativt. Det bordet var fint, skikkelig sjarmerende. Mye rart folk kan få seg til å le av. De har ikke peiling, vett'u.

  SvarSlett
 3. Such a lovely way to grow herbs, Vibeke...and I love all of the beautiful photos...

  SvarSlett
 4. Fant bildene dine på denne amerikanske bloggen i dag.. :)
  https://www.facebook.com/pages/Meanwhile-Back-in-a-Happy-Reality/1542982002622846

  SvarSlett