Det var på en ferietur til Danmark for noen år tilbake at vi ble inspirert av å lage "smaken av sommer"...nemlig jordbær og rabarbra syltetøy.
Og " Vi " det er svigermor og meg :) Hun sitter på mye kunnskap om hvordan man gjorde ting før...og jeg ønsker gjerne å lære :)
Mange har bedt om oppskriften på denne herligheten og i dag gir vi den ut til dere !
60 prosent rabarbra og 40 prosent
jordbær.
1 kg farin og en pakke jam
syltetøypulver pr.2 kg bær.
Alt kuttes opp og rabarbra skrelles før det går opp i kjelen. Dette kokes opp slik at rabarbraen blir bløt. Så puttes jam syltetøypulver oppi under omrøring, etter dette settes kjelen tilbake for å koke litt.
Tilslutt tilsetter du sukkeret og rører godt, helt til du ikke hører sukkeret"knitre"i kjelen lengere.
Deretter fylles steriliserte glass som fylles nesten helt til randen og så skrus lokket på....og snart kan du NYTE.
Det gjør jo ikke noe om man har noe godt å kombinere dette syltetøyet med,hi,hi...
Men jeg liker å bake og scones....ja det er en favoritt. Så enkle å lage , går fort og er meget smakfulle.
Denne varianten her er egnet til pålegg som for eksempel. syltetøy.
SCONES :
1 kg hvetemel,4 ts bakepulver, 1 ts sukker,
1 1 /2 ts salt, 220 mykt smør
5 dl kefir
Fantastisk gode !
Helledussen....de er jo bare så inderlig herlig og vakre de fruktene her også....man må bare bli glad av å se på de også :)
Jeg NYTER mine feriedager...og gjør akkurat det jeg vil... DET er DET som er ferie for meg:)
KLEM VIBEKE
Og " Vi " det er svigermor og meg :) Hun sitter på mye kunnskap om hvordan man gjorde ting før...og jeg ønsker gjerne å lære :)
Mange har bedt om oppskriften på denne herligheten og i dag gir vi den ut til dere !
60 prosent rabarbra og 40 prosent
jordbær.
1 kg farin og en pakke jam
syltetøypulver pr.2 kg bær.
Alt kuttes opp og rabarbra skrelles før det går opp i kjelen. Dette kokes opp slik at rabarbraen blir bløt. Så puttes jam syltetøypulver oppi under omrøring, etter dette settes kjelen tilbake for å koke litt.
Tilslutt tilsetter du sukkeret og rører godt, helt til du ikke hører sukkeret"knitre"i kjelen lengere.
Deretter fylles steriliserte glass som fylles nesten helt til randen og så skrus lokket på....og snart kan du NYTE.
Det gjør jo ikke noe om man har noe godt å kombinere dette syltetøyet med,hi,hi...
Men jeg liker å bake og scones....ja det er en favoritt. Så enkle å lage , går fort og er meget smakfulle.
Denne varianten her er egnet til pålegg som for eksempel. syltetøy.
SCONES :
1 kg hvetemel,4 ts bakepulver, 1 ts sukker,
1 1 /2 ts salt, 220 mykt smør
5 dl kefir
Fantastisk gode !
Helledussen....de er jo bare så inderlig herlig og vakre de fruktene her også....man må bare bli glad av å se på de også :)
Jeg NYTER mine feriedager...og gjør akkurat det jeg vil... DET er DET som er ferie for meg:)
KLEM VIBEKE
Bonjour chère amie,
SvarSlettJe suis sous le charme de vos photos...
J'adore la rhubarbe qui s'épanouie largement en ce moment dans le jardin.
J'aime la compote de rhubarbe. Mais le mélange fraise-rhubarbe est délicieux.
Merci de partager avec nous vos recettes.
Gros bisous ♡
Er så glad for at du fortsetter med bloggen din! Koser meg virkelig med dine bilder
SvarSlettI love to be here :)
SvarSlettSå fint og indbydende
SvarSlettSkøn blog du har
Annette
Very appetizing! I've made strawberries juice :)
SvarSlettHugs!
Lindas as fotos e tenho certeza deliciosa a geléia. Maravilhosa!
SvarSlettis the butter measurement in grams? what is dl? the kefir measurement? please respond to: angelheartcottage@comcast.net I LOVE EVERYTHING YOU DO!!
SvarSlettFantastiske og smukke billeder. De er så indbydende at jeg næsten kan smage dit skønne jordbærmarmelade, for ikke at glemme de vidunderlige Scones yum yum 😜
SvarSlettRigtig rigtig dejlig dag til dig søde Vibeke 🍓
Knus Lone
jami jami <3
SvarSlettDie Suche nach einer zuverlässigen Plattform für akademisches Schreiben führte zu Hausarbeit schreiben lassen , und die Erfahrung war lohnend. Der unkomplizierte Prozess der Plattform gewährleistet eine reibungslose Zusammenarbeit von Anfang bis Ende. Das Kaliber der Autoren ist beeindruckend und zeigt ein hohes Maß an Kompetenz im Umgang mit verschiedenen Themen. Die Abschlussarbeit war aufschlussreich, mit einer gründlichen Analyse und einem kohärenten Ideenfluss.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettDie Herausforderung bei akademischen Arbeiten liegt oft in der Formulierung der eigenen Ideen. Diese Plattform hat meine Erwartungen weit übertroffen, indem sie meine groben Entwürfe in ein kohärentes und professionelles Dokument umgewandelt hat. Werfen Sie einen Blick auf https://ghostwriter-österreich.at , wenn Sie ähnliche Bedürfnisse haben.
SvarSlett