tirsdag 28. juni 2016

Slik lager man en smak av sommer !

Det var på en ferietur til Danmark for noen år tilbake at vi ble inspirert av å lage "smaken av sommer"...nemlig jordbær og rabarbra syltetøy.
Og " Vi " det er svigermor og meg :) Hun sitter på mye kunnskap om hvordan man gjorde ting før...og jeg ønsker gjerne å lære :)
Mange har bedt om oppskriften på denne herligheten og i dag gir vi den ut til dere !

                                              60 prosent rabarbra og 40 prosent
                                                                   jordbær.
                                             
                                                1 kg farin og en pakke jam
                                                    syltetøypulver pr.2 kg bær.

Alt kuttes opp og rabarbra skrelles før det går opp i kjelen. Dette kokes opp slik at rabarbraen blir bløt. Så puttes jam syltetøypulver oppi under omrøring, etter dette settes kjelen tilbake for å koke litt.
Tilslutt tilsetter du sukkeret og rører godt, helt til du ikke hører sukkeret"knitre"i kjelen lengere.

Deretter fylles steriliserte glass som fylles nesten helt til randen og så skrus lokket på....og snart kan du NYTE.

                         

Det gjør jo ikke noe om man har noe godt å kombinere dette syltetøyet med,hi,hi...
Men jeg liker å bake og scones....ja det er en favoritt. Så enkle å lage , går fort og er meget smakfulle.
Denne varianten her er egnet til pålegg som for eksempel. syltetøy.

                                                                     SCONES :

                                                 1 kg hvetemel,4 ts bakepulver, 1 ts sukker,
                                                   1 1 /2 ts salt, 220 mykt smør
                                                        5 dl kefir


                                                                    Fantastisk gode !
                                                  

Helledussen....de er jo bare så inderlig herlig og vakre de fruktene her også....man må bare bli glad av å se på de også :)







 Jeg NYTER mine feriedager...og gjør akkurat det jeg vil... DET er DET som er ferie for meg:)

                                                   KLEM VIBEKE

9 kommentarer:

  1. Bonjour chère amie,

    Je suis sous le charme de vos photos...
    J'adore la rhubarbe qui s'épanouie largement en ce moment dans le jardin.
    J'aime la compote de rhubarbe. Mais le mélange fraise-rhubarbe est délicieux.
    Merci de partager avec nous vos recettes.

    Gros bisous ♡

    SvarSlett
  2. Er så glad for at du fortsetter med bloggen din! Koser meg virkelig med dine bilder

    SvarSlett
  3. Så fint og indbydende
    Skøn blog du har
    Annette

    SvarSlett
  4. Very appetizing! I've made strawberries juice :)
    Hugs!

    SvarSlett
  5. Lindas as fotos e tenho certeza deliciosa a geléia. Maravilhosa!

    SvarSlett
  6. is the butter measurement in grams? what is dl? the kefir measurement? please respond to: angelheartcottage@comcast.net I LOVE EVERYTHING YOU DO!!

    SvarSlett
  7. Fantastiske og smukke billeder. De er så indbydende at jeg næsten kan smage dit skønne jordbærmarmelade, for ikke at glemme de vidunderlige Scones yum yum 😜
    Rigtig rigtig dejlig dag til dig søde Vibeke 🍓

    Knus Lone

    SvarSlett