lørdag 18. februar 2012

Focaccia brød med en annen vri....

"Bryt deg inn i himmelen"var overskriften til oppskriften på focacciabrødet jeg fant i en avis,for flere år siden. Og det var etter dette jeg lærte å lage dette fantastiske brødet...så her har vi" bryti oss inn i himmelen" mange ganger:)I dag deler jeg den med dere og jeg gir dere også oppskriften på focacciabrød med det lille ekstra.
                                                             50 g tørrgjær
                                                            6 dl lunket vann
                              2 ts salt
                             250 g durumhvete
                             400 g hvetemel
                             2 ss olivenolje
                             1 ts sukker
 Deigen eltes i bakemaskin i ca fem minutter.La deigen heves på et lunt sted til dobbelt størrelse.Etter dette smører du en vid form med litt olje,klem deigen utover og sett den til heving i nye 30-40 min.
                                  Topping:
                              2 sp tomatpurè
      1 ts. oregano og hvitløksalt litt olivenolje og vann for, å tynne ut



Skinke,soltøkedetomater,oliven,løk og revet ost drysses over,etter at du har smurt toppingen på først.Dryss litt krydder som oregano og hvitløksalt over til slutt.

Stekes på 200 grader i ca 20 min.Forbered deg nå på at huset fylles av de mest fantastiske dufter!!

Denne typen focacciabrød bruker jeg ofte å lage til tapasbord.Passer helt perfekt for seg selv også.Ta gjerne sjangsen å" bryt deg litt løs" du også:)Klemmer Vibeke

3 kommentarer:

  1. Mmmm det så helt nydelig ut :)

    SvarSlett
  2. Samme som vi hadde hos deg dette Camilla,men med en annen topping:)Håper dere har det bra,store og små <3

    SvarSlett
  3. Hei Vibeke!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett